5 saveta da vaša soba bude veća pomoću zavesa 

5 saveta da vaša soba bude veća pomoću zavesa

Svako od nas je u jednom trenutku poželeo da njegov životni prostor bude znatno prostraniji nego što jeste. Ono što, međutim, često bude prepreka za većinu je vreme i novac koji su potrebni kako biste napravili odgovarajuće promene i preuredili svoj enterijer.

Kao jedno od najjednostavnijih rešenja se ističu – zavese.
U nastavku teksta smo izdvojili 4 saveta koji će pomoći da vaša soba u stanu ili kući deluje znatno veća.

1. Visoke zavese s dugim vertikalnim prugama 

Visoke zavese s dugim vertikalnim prugama ili šarama stvaraju iluziju visine, što je odlično za niske zidove. Ukoliko, međutim, imate kratke zavese sa horizontalnim prugama, one će znatno skratiti visinu vašeg zida i učiniti da soba izgleda manja. 

Visoke zavese

2. Zavese iznad prozorske daske

Zavese koje vise tačno iznad vaše prozorske daske odlikuje najmanja dužina. Ova dužina zavese je odlična za male prozore iznad kuhinjskih sudopera, kupatila i prozora iznad radijatora. 

3. Zavese do poda 

Mogu se koristiti u različitim enterijerima. Zavese do poda idu od vrha prozora do oko 1 centimetara iznad poda. Pošto ne dodiruju pod, zaštićene su od prljavštine. Kako vise ravno, stvaraju uglađen, ujednačen i elegantan izgled i povećacaju visinu vaših zidova. 

Zavese do poda

Prilikom postavljanja zavesa do poda, od izuzetne važnosti je da u obzir uzmete širinu. Idealno je postaviti zavese po 20 cm levo i desno od spaletne (podlozno promenama, minimum 10 cm). Ovo pomaže panelima zavesa da zadrže svoje nabore bez preopterećenja. Zavese do poda dobro se uklapaju u dnevne i spavaće sobe, posebno kada je nameštaj udaljen od zidova. Takođe su odlične za prostorije u kojima je veliki prometom. 

4. Zavese koje se vuku po podu 

Zavese koje se vuku po podu su odlične za sobe sa malim prometom kao što su spavaće sobe i trepezarije. Na taj način ćete uživati u lepršavim zavesama bez opasnosti da se spotaknete. Međutim, izbegavajte ovaj tip zavesa ukoliko imate decu i kućne ljubimce jer je moguće da se brzo zaprljaju.

Zavese koje se vuku po podu

Ove zavese je takođe najbolje postaviti iznad prozora, a idealno u visini plafona. Vaš prostor postaje sve veći i duži svaki put kada povučete i zatvorite zavese, a daju i dramatičan, ali i luksuznan izgled prostoriji.

Kako biste postigli pun efekat uz pomoć zavesa potrebne su i…

5. Odgovarajuće garnišne

Zavese je najbolje postaviti na široke garnišne koje se protežu izvan okvira prozora. Na ovaj način možete odmaknuti zavese od prozora i omogućiti ne samo maksimalan prodor svetlosti u prostoriju, nego će ona delovati znatno veća. Za najbolje rezultate, postavite garnišne visoko iznad prozora.

VisokeZavese

U zavisnosti od veličine vaših prozora i enterijera odaberite odgovarajući tip zavesa i komplementirajte ih uz garnišne. Na ovaj način ćete biti u mogućnosti da uz malu investiciju i najmanji prostor učinite prostranijim i stilizovanijim.

Telefon: 011/2394-835   064/1185-059  Adresa: Požeška 148A   

Radno vreme: Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota: 10:00 - 15:00

DaLux Zavese © 2020 Sva prava zadržana. Izrada sajta Sygnific.